6 Voordelen van live training onder leiding van een facilitator.

E-learning is de rage. Het is handig, kan meestal overal worden gevolgd en is zeer kosteneffectief. Het is een geweldige aanbieding voor zowel kleine als grote organisaties en kan de leerkloof overbruggen voor afgelegen medewerkers die geen toegang hebben tot persoonlijke trainingen. De positieve gevolgen van exclusieve e-learningmogelijkheden kunnen niet worden ontkend. Echter, hoe goed de inhoud en activiteiten van e-learning ook zijn, er zijn nog steeds sterke argumenten die pleiten voor live training onder leiding van een instructeur. Voordat je de sprong neemt om een totale online leerervaring te creëren, moet je dus eerst kijken naar de 6 voordelen van een live training onder leiding van een instructeur.

  1. Netwerken. Live geleide trainingen creëren voldoende ruimte voor individuen om echte connecties te maken binnen en buiten hun organisatie. Het face-to-face formaat stelt individuen in staat om diepere relaties te ontwikkelen terwijl ze hun uitdagingen en ervaringen met elkaar delen in de klas. De setting minimaliseert ongemakkelijke gesprekken en stelt individuen op hun gemak omdat ze allemaal verbonden zijn met een gemeenschappelijke ervaring die meer echte connecties mogelijk maakt.
  2. Verantwoording en rendement op investeringen (ROI). In situaties van e-learning wordt verantwoording afgelegd in de vorm van knoppen en mini-quizzen die het begrip en de toepassing van de persoon controleren. In live-lessen zijn facilitators beter in staat om iemands begrip te identificeren door gebruik te maken van groepsoefeningen en discussies. Als ze merken dat het publiek worstelt met een onderwerp, kunnen de begeleiders hun aanpak aanpassen en aanvullende informatie geven om ervoor te zorgen dat mensen de inhoud begrijpen. De ingebouwde verantwoordingsplicht biedt een return on investment component waardoor je er zeker van kunt zijn dat mensen de nodige lessen vastleggen die ze vervolgens in je organisatie kunnen toepassen.
  3. Feedback op aanvraag. Live-instructeur geleide trainingen stellen individuen in staat om hun uitdagingen te delen en de groep en facilitator te gebruiken om ze op te lossen. E-learning biedt geen on demand optie voor feedback die ondersteuning en onmiddellijke toepassing van het individu mogelijk maakt. Chatboards kunnen een goede bron zijn voor het gezamenlijk oplossen van problemen, maar het kan langer duren om een oplossing te vinden. Individuen begrijpen de toon en inhoud misschien niet helemaal, waardoor het moeilijk is om door de berichten te filteren om een oplossing te vinden.
  4. Hands-on leren. Sommige leerlingen kunnen worstelen met e-learning content vanwege de beperkte mogelijkheden voor een hands-on aanpak. Live trainingen kunnen daarentegen alle soorten leerlingen ondersteunen. Bovendien stellen live trainingen mensen in staat om op te staan en te bewegen, wat de energie en het behoud van hun aandacht kan stimuleren, omdat ze er geen moeite mee hebben om zich te concentreren.
  5. Verbeterde retentie en betrokkenheid. Hoewel e-learning handig is, is het voor individuen heel gebruikelijk om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Zij zouden e-mail kunnen controleren, het nieuws kunnen lezen, of onderbrekingen op het werk kunnen hebben, die allemaal de leerervaring verzwakken. Live trainingen bieden een aangewezen datum en tijd om zich te concentreren op het leren zonder afleiding. Individuen hebben minder mogelijkheden om meerdere taken uit te voeren en zijn daarom meer betrokken bij de inhoud. De retentie en betrokkenheid zijn een andere manier om ervoor te zorgen dat je het rendement op je investering krijgt wanneer je een deelnemer aan een training laat deelnemen.

Comments are closed.