Teamprestaties verbeteren dankzij diversiteit en inclusie

Denk na over de huidige uitdagingen waar je als manager mee te maken krijgt. Misschien probeer je manieren te vinden om te innoveren om een concurrentievoordeel te behalen. Of misschien ervaart je team een hoog verloop en ben je belast met het vernieuwen van je wervingsstrategie. Als manager ben je verantwoordelijk voor het identificeren van oplossingen die een positieve invloed hebben op de prestaties van de organisatie. Om deze beslissingen te nemen moet je niet alleen op jezelf vertrouwen, maar ook op het netwerk, de middelen en persoonlijke ervaringen van je team. Pas dan kan je actie ondernemen.

Wat gebeurt er als je niet over de juiste teamleden of de juiste ervaringen beschikt om geschikte beslissingen te nemen? Hoe succesvol zal je zijn?

Daarom is het essentieel om een strategie van diversiteit en inclusie te hebben in je organisatie. Een diversiteits- en inclusiestrategie is de missie van een bedrijf om een gevarieerde werkplek te creëren en in stand te houden om tot betere bedrijfsresultaten te komen. Diversiteit is het spectrum van menselijke verschillen tussen de werknemers, van ras, geslacht, leeftijd, ervaring tot politieke oriëntatie en religieuze overtuigingen. Inclusie is een zakelijke omgeving die het unieke karakter van andere overtuigingen, achtergronden en ervaringen waardeert. Diversiteit en inclusie zijn niet alleen woorden uit de industrie, ze zijn essentieel voor het succes van organisaties. Volgens McKinsey hebben bedrijven met een divers personeelsbestand 35% meer kans om beter te presteren dan bedrijven zonder diversiteitsinitiatieven.

Hoe een diversiteits- en inclusiestrategie je team kan versterken:

  1. Verhoogde betrokkenheid van medewerkers. Wanneer werknemers zich gewaardeerd voelen om wie ze zijn, zijn ze eerder geneigd om harder te werken om hun team te ondersteunen. Onderneem actie, vind manieren om mensen in je team in staat te stellen uit te drukken wie ze zijn. Bijvoorbeeld, erken en bied de mogelijkheid voor individuen om hun religieuze feestdagen te respecteren.
  2. Verbeterde creativiteit en innovatie. Volgens Harvard Business Review “ontsluit diversiteit innovatie door een omgeving te creëren waarin ‘outside of the box’ ideeën worden gehoord”. Onderzoek heeft aangetoond dat diverse groepen effectiever zijn in het oplossen van problemen dan homogene groepen. Als je niet over een divers en inclusief team beschikt, kan je business area stagneren en kunnen nieuwe ideeën moeilijk te vinden zijn. Neem actie, stimuleer out of the box denken zonder te oordelen. Creëer herkenningsstrategieën die innovatief denken ondersteunen.
  3. Verbeterde relatieontwikkeling en uitgebreid netwerk. Een divers team stelt je in staat om in contact te komen met meer mensen, zowel lokaal als wereldwijd. Het creëert nieuwe zakelijke relatiemogelijkheden die je bedrijf kunnen uitbreiden en ontwikkelen tot nieuwe markten of nieuwe productcategorieën. Onderneem actie, neem mensen in dienst die een brede ervaring in de sector hebben die je niet in je team hebt. Omarm unieke achtergronden als manieren om je team skillset te verbeteren.

Comments are closed.