7 manieren om de werkbelasting te overwinnen

Ben je ooit een maandag begonnen vol angst voor alle dingen die je moet bereiken de komende week? Je begint de week met een overweldigend en gestrest gevoel als je nog niet eens begonnen bent met werken en tegen de tijd dat je het kantoor binnenkomt, voel je je volledig leeg. Klinkt dit vertrouwd?

Zo hoeft het niet te zijn. We kunnen een ‘manic Monday’ omzetten in een gemotiveerde maandag door onze houding en tijdmanagementstrategieën aan te passen.

Hoe wil je de week beginnen? Probeer deze tips om de week op een succesvolle manier te beginnen.

  1. Kies je mindset. Als je de week begint met jezelf te vertellen dat het vreselijk gaat worden, zal elke taak of verandering er waarschijnlijk toe bijdragen dat je je vreselijker gaat voelen. Begin in plaats daarvan met een mindset die je ondersteunt en vertrouwen opbouwt. Probeer jezelf te vertellen: “Er is veel te doen, maar ik kan het en doe het goed.” Door je mindset aan te passen ben je in staat om proactiever te reageren en productiever te zijn.
  2. Doe eerst de meest uitdagende taak. Begin je dag met het doen van de taak die de meeste tijd en hersenkracht vereist. Vermijd het starten van de dag door je te richten op kleine taken die energie in beslag nemen en niet veel waarde opleveren. Deze taken zullen je energie aftappen, waardoor het moeilijk is om je te concentreren op grotere taken.
  3. Maak een tijdlijn. Ten eerste, schrijf alle taken op die je moet uitvoeren. Ten tweede, wijs elk van hen een deadline toe en schat hoeveel tijd het zal duren om elke taak te volbrengen. Ten derde, rangschik de lijst op deadline en geschatte doorlooptijd. Wanneer je al je taken bekijkt en ze afwerkt tegen de vereiste tijd en de deadline is het makkelijker om prioriteiten te stellen.
  4. Plan tijd om e-mail te checken. Geef jezelf 15 minuten de tijd om aan het begin van de dag te reageren op e-mail. Kies daarna blokken tijd voor werk en om e-mail te checken. Vermijd het beantwoorden van elke e-mail als deze binnenkomt, omdat dit je zal afleiden en de productiviteit zal verminderen voor zaken die mogelijk geen hoog rendement op uw tijdsinvestering hebben.
  5. Beheer je gezondheid. Uw gezondheid zal bepalen hoe goed je in staat bent om je tijd te beheren. Probeer om minstens zeven uur slaap per nacht te slapen om ervoor te zorgen dat je voor elke dag uitgerust bent. Voeg ook lichaamsbeweging en een gezond dieet toe. Het beheer van onze gezondheid zal ons in staat stellen om succesvoller te zijn, ongeacht de taak die voor ons ligt.
  6. Bouw tijd in voor taken die je energie geven. Als je dag gevuld is met taken waar je bang voor bent, probeer er dan passieprojecten of activiteiten in op te nemen die je leuk vindt. Door tijd te besteden aan wat je leuk vindt, krijg je meer energie om minder gewenste taken uit te voeren.
  7. Omarm grenzen. Denk na over waar je over een jaar wilt staan. Wees selectief (indien mogelijk) met taken en zeg “ja” tegen taken die je helpen om je aan te passen aan waar je in de toekomst wilt zijn. Zeg nee tegen de dingen die je groei niet ondersteunen, vooral als je al veel te doen hebt.

Comments are closed.