Het ontwikkelen van zakelijk inzicht

Het ontwikkelen van zakelijk inzicht

Als u twee minuten de tijd zou krijgen om uw bedrijfsvisie, obstakels, strategie en financiële positie te beschrijven, zou u dat dan kunnen doen? Veel mensen kunnen dit wel, maar hoe goed ze dit waarschijnlijk gaan doen hangt af van hoe ontwikkeld hun zakelijk inzicht is. Zakelijk inzicht is uw vermogen om te begrijpen hoe uw bedrijf werkt, inkomsten genereert en huidige en toekomstige groei en winstgevendheid creëert.

U hebt misschien gehoord van de show Shark Tank of Dragon’s Den, afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt. Op de show presenteren ondernemers hun bedrijfsidee aan een team van experts in ruil voor potentiële exposure of investeringen om hun bedrijf te starten of te laten groeien. Een van de belangrijkste onderdelen van de pitch is niet alleen het product, maar ook hoe goed de ondernemer zijn bedrijf presenteert. De “haaien” zoals ze op Shark Tank worden genoemd, zullen de ondernemer vragen naar hun huidige winstgevendheid, wat hen onderscheidt in de markt, evenals hun plannen voor toekomstige groei. De ondernemers die dit het beste doen zijn degenen die een goed ontwikkeld zakelijk inzicht hebben.

Nu komt u waarschijnlijk niet op een tv-show, maar bent waarschijnlijk al in situaties terechtgekomen waar het resultaat afhangt van uw eigen zakelijk inzicht. Waarom maakt dit iets uit? Ten eerste, volgens SHRM wordt zakelijk inzicht beschouwd als de derde belangrijkste gedragscompetentie, na leiderschap en ethiek. Zakelijk inzicht zal uw professionele groei bepalen. Ten tweede heeft zakelijk inzicht invloed op de bottom line, van de middelen die u gebruikt tot de snelheid waarmee een organisatie op de markt komt. Uw zakelijk inzicht zal de onderliggende gemene deler zijn in de financiële resultaten van uw organisatie.

Hoe ontwikkelt u zakelijk inzicht voor u en uw organisatie:

  1. Leer de financiën kennen. Als u een beursgenoteerd bedrijf heeft, kijk dan naar de balansen of luister naar de driemaandelijkse earnings calls. Ontwikkel uw financiële kennis, zodat u niet alleen de huidige financiële situatie kunt begrijpen, maar ook kunt begrijpen hoe het bedrijf inkomsten genereert, en welke uitgaven het heeft. Hoe meer u weet over de financiën, hoe beter u in staat bent om een strategie te ontwikkelen.
  2. Onderzoek. Leer alles over verleden, heden en toekomst van de organisatie. Begrijp wat in het verleden heeft gewerkt en wat niet heeft gewerkt; weet wat u onderscheidt in de markt en de waarde die uw organisatie creëert. Blijf op de hoogte van zakelijke trends en wees afgestemd op de economie. Hoe meer u weet over uw bedrijf en de omgeving waarin het opereert, hoe beter u in staat bent om de visie te creëren en uit te voeren.
  3. Begrijp de bedrijfsvoering. Weet welke middelen u gebruikt en waarom, van mensen tot producten. Hoe beter u bekend bent met de structuur, hoe beter u kunt bepalen op welk gebied u moet groeien of terugtrekken, wat wel en niet werkt en hoe productief u werkelijk bent. Dit inzicht stelt u in staat om een oordeel te vellen over de capaciteit en te bepalen wat er moet veranderen om de gewenste groeistrategie te realiseren.
  4. Delen, delen, delen, delen. Hoe eerder u kunt beginnen om uw team te helpen bij het ontwikkelen van zakelijk inzicht, hoe groter de impact die zij in de toekomst op de organisatie zullen hebben.

Comments are closed.