Hoe je een totaalbeeld behoud

Big picture denken, ook wel bekend als strategisch denken, is een buzzwoord in de industrie en een dwingende leiderschap vaardigheid set. Het is gedefinieerd als de manier waarop je de toekomstvisie voor jezelf en organisatie verwerkt, of erover nadenkt, bekijkt en construeert. Jouw vermogen om strategisch te denken heeft invloed op besluitvorming, innovatie en ook op het succes van je carrière voor jezelf en de organisatie. Het is een fundamentele set vaardigheden die elke leider moet hebben. Hoe ziet u het grote geheel? Bekijk de 7 onderstaande tips.

  1. Begin met je mindset. Zie jezelf als innovator en veranderingsagent. Als je jezelf niet in dat licht ziet, zul je minder geneigd zijn om buiten je eigen rollen en verantwoordelijkheden te denken.
  2. Wees nieuwsgierig naar je industrie en de belangrijkste zakelijke trends. Besteed ook aandacht aan organisatorische processen en gebeurtenissen. Bekijk successen en mislukkingen. Denk na over manieren waarop je de opgedane kennis in je werk kunt integreren.
  3. Daag jezelf uit en wees flexibel. Stel moeilijke vragen en wees bereid om je aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Strategische denkers weten dat er veel manieren zijn om dingen te doen en zijn bereid om een andere richting in te slaan als ze weten dat dit in het beste belang is van het doel of van de organisatie.
  4. Communiceer duidelijk. Je vermogen om te communiceren bepaalt de invloed die je hebt op je organisatie. Dit is vooral belangrijk als je een visie communiceert. Begin met je gedachten te structureren en geef prioriteit aan de punten die je tijdens vergaderingen naar voren wilt brengen om ervoor te zorgen dat je de boodschap duidelijk overbrengt.
  5. Omarm conflict. Strategische denkers weten dat wrijving soms nuttig kan zijn om te innoveren. Als je bang bent voor conflicten, zul je minder geneigd zijn processen uit te dagen en zal je minder snel vooruitgang boeken. Daag de status-quo uit.
  6. Leer en reflecteer. Levenslang leren is essentieel om strategisch te kunnen denken. Hoe meer je leert, hoe groter je bewustzijn en hoe beter je beslissingen. Het is ook belangrijk om de tijd te nemen om na te denken over wat wel en niet heeft gewerkt. Schrijf de fouten op en maak actieplannen om dezelfde fouten in de toekomst te voorkomen.
  7. Heb een visie. De visie moet zowel persoonlijke als professionele doelen omvatten. Denk aan de toekomst op lange termijn, maar ook aan de toekomst op korte termijn. Een fout van strategische denkers is dat ze alleen denken over langetermijndoelen. Je moet in staat zijn om op korte termijn zeges op te bouwen die bijdragen aan het bereiken van lange termijn doelen.

Comments are closed.