5 redenen waarom u nu het engagement van uw werknemers moet verbeteren

 

Misschien hebt u gehoord dat er een crisis is op vlak van het engagement van werknemers: slechts 13% van de werknemers wereldwijd is geëngageerd. Maar wat maakt een gebrek aan werknemersengagement tot een crisis? Waarom zou u uw beperkte middelen investeren om de betrokkenheid van uw medewerkers te verbeteren? Hier zijn vijf dwingende redenen die u nodig hebt om het engagement van uw medewerkers te verbeteren voor het succes van uw organisatie op lange termijn.

  1. Productiviteit verbeteren

Betrokken medewerkers zijn gemotiveerder om hun werk te doen, waardoor ze veel productiever zijn dan hun collega’s. Ze vinden bronnen van passie voor hun werk, waardoor ze erin slagen om geconcentreerd te blijven en kwalitatief hoogstaand werk te produceren. Organisaties met een hoog niveau van werknemersbetrokkenheid melden een 22% hogere productiviteit dan organisaties die dat niet doen, wat bewijst dat het verbeteren van het engagement in uw team meer is dan alleen het verbeteren van de werknemerstevredenheid.

  1. Werknemersretentie verbeteren

Betrokken medewerkers blijven vaker bij uw organisatie. Verbeteringen in de betrokkenheid van werknemers blijken de turnover te doen dalen met 24 tot 59%. Begint uw toptalent weg te glippen? Uit een Gallup-werkbetrokkenheidsonderzoek is gebleken dat 51% van de werknemers actief op zoek is naar een nieuwe baan of op zoek is naar vacatures. Toch is, gesegmenteerd naar betrokkenheid van werknemers, slechts 37% van de geëngageerde werknemers op zoek naar een baan. Wanneer u rekening houdt met de verloren vaardigheden, verminderde productiviteit, en de extra vervangingskosten die worden opgelopen wanneer een werknemer vertrekt, is dit verschil van 14% enorm!

  1. Klanttevredenheid verbeteren

Organisaties met een zeer betrokken personeelsbestand krijgen veel hogere klanttevredenheidscijfers en genieten van een hogere klantretentie en doorverwijzingen. Betrokken medewerkers zijn toegewijd aan het leveren van kwaliteit en uitmuntendheid omdat ze het gevoel hebben dat ze echt deel uitmaken van de organisatie. Ze zijn verbonden met de visie en de missie en daardoor zijn ze effectieve merkambassadeurs voor de organisatie.

  1. Meer talent aantrekken

Wanneer u een betrokken, productief en getalenteerd personeelsbestand hebt, bent u beter in staat om meer talent van hoge kwaliteit aan te trekken. Uw team zal vaker contactpersonen doorverwijzen en helpen bij het verspreiden van het nieuws dat uw bedrijf op zoek om een positie te vullen. Wanneer u kandidaten hebt voor een sollicitatiegesprek, helpen uw geëngageerde medewerkers om de juiste persoon aan boord te krijgen door boeiende, doordachte vragen te stellen en authentieke getuigenissen te geven over hoe het is om met u samen te werken. Toptalent wil werken met ander gepassioneerd en betrokken talent. Als ze die energie in uw organisatie ervaren tijdens het sollicitatieproces, zijn ze veel eerder geneigd om een baan aan te nemen.

  1. Verbeter uw bottom line

Al deze redenen, samengebracht, dragen bij aan de vijfde, en misschien wel belangrijkste, reden om een plan te creëren om de betrokkenheid van uw werknemers te verbeteren -uw bottom line. Als u het type manager bent waarvan de prestaties worden gemeten aan de hand van de bedrijfsprestaties en de groei (is er iemand voor wie dit niet het geval is?), dan hebt u een tastbare, financiële reden om de betrokkenheid van werknemers te verbeteren. Zou de bottom line van uw bedrijf profiteren van een 20% hogere productiviteit, 20% lagere turnover, 10% hogere klanttevredenheid en een betere aanwinst van talent? Managers zijn de belangrijkste drijfveren voor werknemersbetrokkenheid in uw organisatie. Ontwikkelen uw managers de leiderschapsvaardigheden die ze nodig hebben om hun medewerkers te motiveren en te engageren?

Comments are closed.